Klinikai vizsgálatok szaktanácsadása

A patikai tevékenység mellett gyógyszerész – egyéni tanácsadóként, külön divízióban foglalkozunk klinikai vizsgálatok gyógyszerészeti feladatainak ellátásával, pharmassist támogatással és feladatok betöltésével, illetve vizsgálati készítmények tárolási és patikai logisztikai kérdéseivel.

Az orvostudományok és a technológia fejlődésének köszönhetően ma már nagyon sok betegség kezelhető eredményesen gyógyszeres terápiával. A gyógyszerek nagy száma ellenére azonban még ma is vannak olyan betegségek, amelyek komoly kihívások elé állítják az orvostudományt.

A klinikai kutatások lehetőséget teremtenek új, hatékony terápiás lehetőségek keresésére, felfedezésére, esetenként a már ismert gyógyszer molekulák új indikációkban való alkalmazására.

Ezek a kutatások azonban nem lehetnének eredményesek önkéntesek részvétele nélkül, hiszen csak embereken lehet bizonyítani, hogy a vizsgált szer valóban hatásos-e, csak így lehet a vizsgált molekulából gyógyszer.

A vizsgálatok lebonyolításánál az egyik legfontosabb dokumentációs feladat, hogy külön formalizált, világos és jól után követhető rendszerben rögzítsük az adott klinikai  vizsgálat protokollja szerinti gyógyszerkezelést és logisztikát, melyet gyógyszerész (pharmassist) szakértők készítenek el.  

Mint a gyógyszergyártási is kutatási szektort jól ismerő gyógyszerész, vallom, hogy a klinikai kutatások magas adat minőségének záloga, hogy a vizsgálati készítmények érkeztetésének, felhasználásának, tárolásának és egyéb kezelésének dokumentációja pontos, teljes és világos legyen. Ezért veszek részt vizsgálóhelyek klinikai vizsgálati munkájában pharmassist szerepkörben.

Kontakt: Dr. Klincsik Gabriella – gyógyszerész
Email: info@millenniumgyogyzertar.hu

10 % kedvezmény az első vásárlásból

Még sosem vásároltál nálunk? Csak add meg az email címed és 10 % kedvezményt adunk az első vásárlásodból.

A kuponkódod: ELSO10