Ingyenes házhozszállítás 15 000 Ft feletti vásárlás esetén

Szabaduljon meg a nátha egyik kellemetlen tünetétől!

Bár sokak szerint az orrdugulás a nátha és az influenza kellemetlen, de szükségszerű velejárója, valójában nemérdemes szenvedni tőle.Sőt, hamarabb meggyógyul-hatunk, ha nem hagyjuk csöpögni az orrunkat.

 

Az orr bedugulását két esetben is megtapasztalhatjuk: ha az orrváladék besűrűsödve nehezen kifújhatóvá válik, vagy az orrnyálkahártya duzzad meg és fizikailag zárja el az orr- járatokat. Náthás időszakban pedig ezek egyszerre nehezítik meg a normál légzést. Bár a hűléses betegségeket kísérő bőséges orrváladéknak hasznos élettani szerepe van, hiszen segíti a kórokozók eltávolítását, érdemes csillapítani a kellemetlen tünetet. Az eldugult orr miatt ugyanis a szájunkon át fogunk lélegezni. A légutakba és a tüdőbe jutó levegő így nem tisztul meg a portól és a kórokozóktól, ezért a felülfertőződés veszélyének tesszük ki magunkat. Eközben a szájüregünk és a torkunk kiszárad,amely tovább növeli a fertőződésesélyét, és akár további kellemetlenségeket, például rekedtséget vagy rossz szájszagot is okozhat.

Az eldugult orrjáratok felszabadítása tehát számos előnnyel járhat, de hogyan is csináljuk?

A legfontosabb az alapos és helyes orrfújás: hajtsuk enyhén előre a fejünket, a papír zsebkendőben fogjuk be az egyik orrlyukunkat, és a másikat erőteljesen fújjuk ki, addig ismételve, amíg ki nem ürül. Ezután folytassuk a másik oldallal, végül pedig dobjuk ki a zsebkendőt, ezzel magunkat és a többi embert is megóvjuk a kórokozóktól.

Az orrfújás akkor is fontos, ha orrcseppet vagy orrspray-t használunk,mindig ezzel kezdjük a műveletet. Készítsük elő az orrspray flakonját, első használatkor fújjunk a levegőbe né-hányszor, hogy az adagoló feltöltőd- jön. Ezután fejünket kissé előre hajtva az egyik, majd a másik orrlyukba is juttassuk be a szert.Az orrspray használata némileg higiénikusabb és hatékonyabb az orr-cseppnél, hiszen így a finoman el-porlasztott hatóanyag a megfelelőhelyre jut az orrunkban, és a szennyezett cseppentőt sem rakjuk vissza az üvegcsébe. Akármelyiket is választjuk, a megbontott terméket csak magunk használjuk, a fertőzések elkerülése végett még családtagunknak se adjuk tovább, és tartsuk be a gyártóutasításait a tárolás körülményeire és idejére nézve.

Forrás: Gyöngy Patikák újság márciusi szám

10 % kedvezmény az első vásárlásból

Még sosem vásároltál nálunk? Csak add meg az email címed és 10 % kedvezményt adunk az első vásárlásodból.

A kuponkódod: ELSO10